Βουλγαρία: Αεροπορική άσκηση «στον ουρανό πάνω από τη Θράκη»



«Στρατιωτική Άσκηση: Αρχίζουν οι πολεμικοί ελιγμοί στον ουρανό πάνω από τη Θράκη», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα. «Βουλγαρικά και αμερικανικά πληρώματα θα διεξάγουν αεροπορικές μάχες και τακτικής υποκλοπών» έχει ως υπότιτλο.

Σεπτέμβριος 24, 2019. 15:45


Σόφια.


Μαχητικά αεροσκάφη Mig-25 της πολεμικής αεροπορίας από τη βάση Γκραφ Ιγκνατίεβο συμμετέχουν στην κοινή άσκηση «Θρακικό Αστέρι 2019-2» και στην βουλγαρο-αμερικανική εκπαιδευτική άσκηση «Θρακικό φθινόπωρο 2019», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.



Οι ημερήσιες και νυχτερινές πτήσεις, όπως σημειώνεται, θα πραγματοποιηθούν στον ουρανό πάνω από τη Θράκη από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.


Τα βουλγαρικά και τα αμερικανικά πληρώματα θα διεξάγουν αερομαχίες με το πολεμικά αεροσκάφη και τακτικές υποκλοπών.


Κύριοι στόχοι των ασκήσεων είναι η επίτευξη της διαλειτουργικότητας της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας ως προετοιμασία για τη συμμετοχή της, σε επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ καθώς επίσης και για την ενίσχυση της θεωρητικής, τακτικής και πτητικής εκπαίδευσης του προσωπικού, σύμφωνα με την "dnes.dir.bg".




--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr