Το νόμο περί γλωσσών θα εξετάσει η Επιτροπή της Βενετίας στα Σκόπια



Σεπτέμβριος 3, 2019. 21:28

Σκόπια.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατάρτιση του σχεδίου γνωμοδότησης σχετικά με το νόμο για τη χρήση των γλωσσών, αντιπροσωπεία της Επιτροπής της Βενετίας την Πέμπτη και την Παρασκευή (5 και 6 Σεπτεμβρίου) θα έρθει στα Σκόπια για συνομιλίες με εκπροσώπους της κυβέρνησης των εκπροσώπων των μειονοτικών κοινοτήτων , σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Επιτροπής.



Το σχέδιο γνωμοδότησης θα βρίσκεται στην ατζέντα της συνόδου της Ολομέλειας της Επιτροπής της Βενετίας που έχει προγραμματισθεί για τον Οκτώβριο του 2019.



Η σύνταξη της γνωμοδότησης σχετικά με το νόμο περί των γλωσσών χρηματοδοτείται μέσω ενός κοινού σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία και υλοποιείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης.


Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος περί των γλωσσών δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» στις 14 Ιανουαρίου και είχε υπογραφεί από τον πρόεδρο της Συνέλευσης, Ταλάτ Τζαφέρι, αφού ο πρώην πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ αρνήθηκε να τον υπογράψει.



ΜΜΕ Σκοπίων



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr