Πρόεδρος Σκοπίων: Τέσσερις, τουλάχιστον, πρεσβείες μας θα κλείσουν



Σεπτέμβριος 25, 2019. 20:01

Σκόπια.


«Τις προσεχείς εβδομάδες θα καθοριστεί ο κατάλογος των πρεσβειών της χώρας οι οποίες θα κλείσουν. Σήμερα υπάρχουν 27 κενές διπλωματικές θέσεις. Σύμφωνα με ανάλυση του υπουργείου Εξωτερικών, υπάρχει πρόταση να κλείσουν τουλάχιστον τέσσερις πρεσβείες», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ‘Sitel’.



Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για χώρες στις οποίες δεν υπάρχει αμοιβαιότητα για  την κάλυψή μας από άλλη χώρα, ούτε πρέσβης στα Σκόπια, ούτε σημαντική εμπορική ή οικονομική συνεργασία με αυτά τα κράτη.


Ο Πενταρόφσκι ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους πρεσβευτές της Βόρειας Μακεδονίας, βρίσκονται ήδη στην πατρίδα και οι θέσεις τους είναι κενές.


«Μπορείτε να φαντασθείτε ότι δεν έχουμε πρέσβη στο ΝΑΤΟ και θα προσχωρήσουμε  στη Συμμαχία σε λίγους μήνες. Δεν έχουμε πρέσβη, αυτή τη στιγμή, στην Ουάσιγκτον, στον μεγαλύτερο στρατηγικό εταίρο της χώρας από την ανεξαρτησία της. Δεν υπάρχουμε στη Μόσχα και επιτρέψτε μου να μην προχωρήσω περισσότερο.


Γνωρίζετε ότι έχουμε πέντε γείτονες και σε τέσσερις δεν έχουμε πρέσβη. Έχουμε μόνο σε έναν από τους γείτονές μας, και αυτό είναι απαράδεκτο. Μόνο στη Σόφια έχουμε ένα πρέσβη, ο οποίος θα σύντομα θα αναβαθμιστεί, είπε ο Πενταρόφσκι.


press24.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr