Μαυροβούνιο: Αίτημα για απαγόρευση εισόδου του Πατριάρχη Σερβίας



Σεπτέμβριος 25, 2019. 20:36

Ποντγκόριτσα.

Η οργάνωση «Κίνημα του Μαυροβουνίου» κατέθεσε αίτηση στην Εισαγγελική Αρχή για να απαγορεύσει στον Πατριάρχη Σερβίας να εισέλθει στη χώρα για να τιμήσει την 800η επέτειο της Αυτοκέφαλης Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Nova Makedonija», επικαλούμενη τα μέσα ενημέρωσης στην Ποντγκόριτσα.



Η οργάνωση του Μαυροβουνίου υπέβαλε καταγγελία στην Ανώτατη Εισαγγελική Αρχή κατά του Οργανωτικού Συμβουλίου για την Επέτειο στο οποίο προΐσταται ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος.


Μέλη του «Κινήματος του Μαυροβουνίου» κατηγόρησαν τους διοργανωτές για διάπραξη πολλαπλών εγκλημάτων, όπως είναι: 
ενέργειες κατά της συνταγματικής τάξης και ασφάλειας, υποκίνηση στον εθνικισμό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος και οικειοποίηση του πολιτιστικού πλούτου.


Αφορμή για την αίτηση αυτή, στάθηκε η δήλωση του Σέρβου Πατριάρχη που ανέφερε ότι « η κατάσταση της Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο είναι χειρότερη από την οθωμανική εποχή και χειρότερη για τους Σέρβους από την εποχή του Ανεξάρτητου Κροατικού Κράτους».

  Η δήλωσε έγινε μετά την πρόθεση του Μαυροβουνίου να κρατικοποιήσει την εκκλησιαστική περιουσία.


Οι πιστοί της Σερβικής Εκκλησίας προγραμματίζουν στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου γιορτή στη Μονή Ποντβλάστα, που φέρει την ονομασία «800 χρόνια της Αυτοκέφαλης Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Αγιότητος του Μαυροβουνίου και της Μπόκα»



focus-news.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr