Οι Ηνωμένες Πολιτείες περιμένουν από την ΕΕ να εγκρίνει την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία



Σεπτέμβριος 19, 2019. 21:27


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσει στις 16 Οκτωβρίου να αρχίσουν ενταξιακές συνομιλίες με την Βόρεια Μακεδονία, δήλωσε ο νεοδιορισθείς Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Μάθιου Πάλμερ.



«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης με τα Σκόπια τα τελευταία εννέα ή δέκα χρόνια. Έχουμε μεταφέρει με σαφήνεια τη θέση μας στους ευρωπαίους εταίρους μας. Νομίζουμε ότι (ότι οι διαπραγματεύσεις που ξεκινούν) θα είναι πολύ χρήσιμες», είπε ο Πάλμερ σε συνέντευξή του στην «Voice of America».


Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης νέου νόμου για τον νέο Ειδικό Εισαγγελέα.


«Υπάρχουν διαπραγματευτικές διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό στα Σκόπια. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας για να υποστηρίξουμε το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων. Θα θέλαμε να βοηθήσουμε τη χώρα να σημειώσει πρόοδο», πρόσθεσε ο Πάλμερ.



kanal5.com.mk
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr