Η Αλ Κάιντα προέτρεψε τους μουσουλμάνους να επιτεθούν σε στόχους στη ΔύσηΣεπτέμβριος 11, 2019. 23:14

Ο επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, κάλεσε τους μουσουλμάνους να επιτεθούν σε στόχους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, το Ισραήλ και τη Ρωσία, σε ομιλία με την ευκαιρία της 18ης επετείου της τρομοκρατικής επίθεσης της 11 Σεπτεμβρίου.Σε βίντεο που ανέβασε η τρομοκρατική ομάδα, ο 68χρονος Αλ Ζαουάχρι, επέκρινε επίσης, τους τζιχανιστές που επιστρέφουν και  απευθύνθηκε στους φυλακισμένους που μετάνιωσαν για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και την θεώρησαν απαράδεκτη λόγω των θυμάτων αμάχων.


«Αν θέλετε να επικεντρωθεί η τζιχάντ μόνο σε στρατιωτικούς στόχους, ο αμερικανικός στρατός είναι παρών σε όλον τον κόσμο, από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Τα κράτη σας είναι γεμάτα με αμερικανικές βάσεις και όλοι αυτοί είναι άπιστοι και η διαφθορά έχει εξαπλωθεί», ανέφερε ο Αλ Ζαουάχρι στο βίντεο, σύμφωνα με το AP.


Οι συντονισμένες αεροπειρατείες των αεροπλάνων της Αλ Κάιντα στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 σκότωσαν σχεδόν 3.000 άτομα, όταν τα αεροπλάνα έπλήξαν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ ένα από αυτά συνετρίβη στην Πενσυλβάνια, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.


Η ομιλία του Αλ Ζαουάχρι διήρκεσε 33 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα, αλλά δεν είναι γνωστό πότε γράφηκε.


Ο Αλ Ζαουάχρι είναι Αιγύπτιος και έγινε ηγέτης της Αλ Κάιντα μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011.


Εικάζεται ότι κρύβεται κάπου στην παραμεθόρια περιοχή μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν και, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγή του ΟΗΕ, έχει κακή υγεία, χωρίς να είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr