Νέα ομάδα «εθελοντών της ειρήνης» από τις ΗΠΑ έφθασε στα Σκόπια



Σεπτέμβριος 22, 2019. 21:29

Σήμερα, 56 Αμερικανοί έφθασαν στη Βόρεια Μακεδονία για να υπηρετήσουν ως εθελοντές της Ειρήνης, θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με εθελοντισμό σε σχολεία και οργανισμούς σε όλη τη χώρα.


Τους εθελοντές καλωσόρισε στο αεροδρόμιο το διευθυντής του αμερικανικού σώματος στη Βόρεια Μακεδονία, Μαρκ Χανάφιν καθώς και μέλη του προσωπικού.


«Είναι η μεγαλύτερη ομάδα εθελοντών στην ιστορία του Σώματος της Ειρήνης στη Βόρεια Μακεδονία. Από χρόνο στο χρόνο, ο αριθμός των εθελοντών αυξάνεται. Αυτό δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν οι Αμερικανοί να βοηθήσουν τη χώρα», δήλωσε ο διευθυντής της ‘Peace Corps’ στη Βόρεια Μακεδονία, Μαρκ Χανάφιν.


«Η παρουσία τους είναι πολύ σημαντική, η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών είναι ανεκτίμητη για όλους τους εμπλεκόμενους».


Οι εθελοντές θα εργαστούν  ως καθηγητές αγγλικών στα σχολεία, ειδικοί εκπαιδευτικοί σε κέντρα ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρίες και στον τομέα της ανάπτυξης σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και δήμους.


Το Ειρηνευτικό Σώμα είναι αμερικανική κυβερνητική οργάνωση και υλοποιεί προγράμματα του σε συνεργασία  με το υπουργείο  Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το τμήμα Εργασίας και κοινωνικής πολιτικής.


Πρόκειται για την 24η ομάδα εθελοντών που θα ζήσουν και θα εργασθούν σε πόλεις και χωριά της Βόρειας Μακεδονίας. Τους πρώτους τρεις μήνες θα εξοικειωθούν με τη σλαβομακεδονική γλώσσα  και με τον πολιτισμό της χώρας.


kanal5.com.mk


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr