Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Σκόπια: Τούρκοι ενδιαφέρονται για πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίαΣεπτέμβριος 17, 2019. 22:04

Εκπρόσωποι του συλλόγου Φιλίας Τουρκίας- Βόρειας Μακεδονίας,  που έχουν έδρα στην Μπόρνοβα της Σμύρνης επισκέφθηκαν το Δήμο Ντέλτσεβο και είχαν συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο, Γκόραν Τραϊκόφσκι. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και η ανάληψη πρωτοβουλιών για μελλοντική συνεργασία σε διάφορους τομείς.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Τραϊκόφσκι τόνισε τη μακροχρόνια φιλία του Ντέλτσεβο με την Μπόρνοβα, αφού πριν από  περίπου μισό αιώνα μουσουλμάνοι της περιοχής μετανάστευσαν στην Τουρκία, στην περιοχή της Σμύρνης. Τόνισε η συνάντηση αυτή αποτελεί καλή βάση για εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς της ζωής.


«Το πρωταρχικό τους ενδιαφέρον συνδέεται με τον εμπλουτισμό των πολιτιστικών ανταλλαγών και της συνεργασίας, αλλά και με πιθανές επενδύσεις στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου, των φωτοβολταϊκών. Θα ήθελα να τονίσω ότι ο δήμος Ντέλτσεβο ανοίγει τις πόρτες για τους φίλους μας από την Μπόρνοβα και είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι στην πατρίδα των γονιών τους», δήλωσε ο Τραϊκόσφκι.


mia.mk, publikum.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr