Αλβανία: Ισχυρός σεισμός- Ο Ράμα ακύρωσε το ταξίδι στη Νέα Υόρκη


 Οι κάτοικοι των Τιράνων βγήκαν στους δρόμους μετά τη μεγάλη σεισμική δόνηση


Σεπτέμβριος 21, 2019. 20:54


Ο Εγκέλαδος χτύπησε σήμερα την βορειοδυτική Αλβανία. Ταρακούνησε το Δυρράχιο, τα Τίρανα και πολλές πόλεις της χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες ακύρωσε το ταξίδι  στη Νέα Υόρκη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.



Επίσημες πηγές αναφέρουν ότι ο Έντι Ράμα βρισκόταν το απόγευμα στη Φρανκφούρτη και αναμένεται να επιστρέψει τις επόμενες ώρες.


Ο κύριος σεισμός ήταν  ο ισχυρότατος  των τελευταίων 20 – 30 χρόνων και έχει προκαλέσει τραυματισμούς σε τουλάχιστον 68 άτομα και πολλές υλικές ζημιές, όπως αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.


Στο θέμα, το σερβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Tanjug, σημειώνει ότι  ο σεισμός ήταν 5,6 της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκε 13 χιλιόμετρα βόρεια του Δυρραχίου  λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι.


Το επίκεντρο ήταν 30 χιλιόμετρα από την αλβανική πρωτεύουσα και ακολούθησαν μετασεισμοί πάνω από 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώνουν άλλα δημοσιεύματα.


Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός και στο Μαυροβούνιο. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές, προσθέτει το Tanjug.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr