Οι «Πολιτικο-Εγκληματικές δομές» των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να εξαλειφθούν!





«Καλή δουλειά από τον Μάτθιου Πάλμερ, για τα Δυτικά Βαλκάνια,  θα ήταν η εξάλειψη (από την πολιτική ζωή) του ζεύγους Χασίμ Θάτσι- Έντι Ράμα»

Σεπτέμβριος 11, 2019. 14:39

Σε ανάλυσή του το Ινστιτούτο IFIMES της Σλοβενίας, αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, να διορίσει τον Μάτθιου Πάλμερ, ως Ειδικό Εκπρόσωπο για τα Δυτικά Βαλκάνια.



Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την ανάλυση, οφείλεται στην τεταμένη κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια λόγω της απουσίας αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή.


Το Διεθνές Ινστιτούτο για τη Μέση Ανατολή και Βαλκανικών Σπουδών, θεωρεί προβληματικό το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες έχουν δημιουργήσει εταιρικές σχέσεις στα Βαλκάνια, κυρίως με «πολιτικο-εγκληματικές δομές».


«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της διαφθοράς, όπως ακριβώς έκαναν στην Ιταλία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», αναφέρει η ανάλυση, προτείνοντας να διορισθούν άτομα ή πολιτικοί που μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.


«Με τον τρόπο αυτόν, σύντομα, κάποια ονόματα από την περιοχή θα συμπεριληφθούν στη μαύρη λίστα από τη διοίκηση των ΗΠΑ», σημειώνει το IFIMES.


Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή σοβαρών πολιτικών διαδικασιών που θα εξασφάλιζαν οικονομική ανάπτυξη, ειρήνη και μακροπρόθεσμη σταθερότητα, χωρίς την εκκαθάριση της εγκληματικότητας που εμπλέκεται στην πολιτική.


«Είναι ζωτικής σημασίας αυτές οι διαδικασίες να συντονιστούν με την ΕΕ, καθώς τα περισσότερα κονδύλια καταλήγουν στα χέρια του εγκλήματος και της διαφθοράς», αναφέρει η ανάλυση.


Το Διεθνές Ινστιτούτο θεωρεί ότι ένα νέο ξεκίνημα στην περιοχή θα ήταν η καλή δουλειά από τον Μάτθιου Πάλμερ, με την εξάλειψη (από την πολιτική ζωή) του ζεύγους Χασίμ Θάτσι- Έντι Ράμα.
telegraf.al
-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr