Διάλογος Σλαβομακεδόνων και Βουλγάρων δημοσιογράφων στην Οχρίδα



Σεπτέμβριος 21, 2019. 21:22


«Μακεδόνες» και Βούλγαροι δημοσιογράφοι στην Οχρίδα προβαίνουν σε διάλογο κατά των προκαταλήψεων, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, MIA.



Η πρώτη συνάντηση, στο πλαίσιο της  δημοσιογραφικής πρωτοβουλίας «Διάλογος Σαββατοκύριακου- Δημοσιογράφοι ενάντια στις προκαταλήψεις», ξεκίνησε σήμερα στην Οχρίδα.


Σκοπός του είναι η ενίσχυση της επαγγελματικής δημοσιογραφίας κατά των ψευδών ειδήσεων με τη βελτίωση της επικοινωνίας και της δημοσιογραφικής συνεργασίας.


Στην επίσημη έναρξη της συνάντησης, συμμετείχε ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στα Σκόπια, Αγγέλ Αγγέλοφ, ο οποίος δήλωσε ότι ο επαγγελματισμός του δημοσιογράφου  γίνεται ευδιάκριτος όταν γνωρίζει την έκταση  του μέτρου, σέβεται την ηθική και μεταδίδει την αλήθεια.


Σύμφωνα με τον πρέσβη Αγγέλοφ, η πρωτοβουλία για το διάλογο των δημοσιογράφων των δύο χωρών θα συμβάλλει στην προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ τους.


Ο Βούλγαρος πρέσβης, του οποίου η πρεσβεία διοργάνωσε και υποστηρίζει την πρωτοβουλία αυτή διευκρίνισε ότι η επαγγελματική δέσμευση των δημοσιογράφων είναι πολύ σημαντική για δύο εκδηλώσεις που έρχονται πολύ σύντομα.


«Πρώτον, η ένταξη στο ΝΑΤΟ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας θα σημάνει νέα εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών καθώς οι στρατιώτες των δύο χωρών θα βρίσκονται στο πεδίο της μάχης, ο ένας δίπλα στον άλλο και θα πρέπει να προσέχουν ο ένας τον άλλον.


Δεύτερον,  από την 1η Ιανουαρίου 2020, η Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και η Δημοκρατία της Βουλγαρίας, θα προεδρεύουν της διαδικασίας του Βερολίνου, έτσι ώστε οι διοικήσεις των δύο χωρών να συνεργάζονται μεταξύ τους.


Εσείς ως επαγγελματίες δημοσιογράφοι θα συμβάλλετε για την καλύτερη παρουσίαση των δύο χωρών μας», είπε ο Βούλγαρος πρέσβης σε συνέντευξη Τύπου στην Οχρίδα.


Ο υπουργός Λογοδοσίας και Διαφάνειας της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Ρόμπερτ Ποπόφσκι, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και η Δημοκρατία της Βουλγαρίας αποδεικνύουν ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο και αποκαθιστούν σχολαστικά τις σχέσεις δημιουργώντας φιλίες μεταξύ των δύο λαών σε σοβαρούς πυλώνες…


mia.mk,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr