Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Σκόπια: Συνάντηση πρέσβεων Ομάδας Βίσεγκραντ με τον ΥΠΕΞΣεπτέμβριος 18, 2019. 21:16

Σκόπια.


Ο πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας, χώρα που σήμερα προεδρεύει της Ομάδας Βίσεγκραντ,  διοργάνωσε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ.Σε αυτήν συμμετείχαν οι πρέσβεις της Πολωνίας, του Ουγγαρίας και της Σλοβακίας.


Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντιμίτροφ, ενημέρωσε τους πρεσβευτές για τις τελευταίες εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, τα αποτελέσματα σε βασικούς τομείς της μεταρρύθμισης που είχαν  εγκριθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου, σχετικά με την απόφαση για την έναρξη διαπραγματεύσεων προσχώρησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ευχαρίστησε τις χώρες της V4 για την υποστήριξή τους μέχρι σήμερα στη διαδικασία ένταξης, καθώς και κάθε μία από τις χώρες της ομάδας ξεχωριστά.


Αυτή η στήριξη αποδείχθηκε έμπρακτα με την πρόσφατη κοινή ανακοίνωση της V4 κατά την πρώτη διάσκεψη κορυφής των πρωθυπουργών της Ομάδας και των Δυτικών Βαλκανίων.


ΜΜΕ Σκοπίων


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr