Σκόπια: Οι σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ



Σεπτέμβριος 23, 2019. 21:06

Κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ συμμετέχει στην 74η  Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.



Η κυβερνητική αντιπροσωπεία της Βόρειας Μακεδονίας αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπουγιάρ Οσμάνι και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Νάσερ Νουρεντίνι θα συμμετάσχει στις εργασίες της Διακυβερνητικής Ομάδας για την Κλιματική Αλλαγή και σε άλλα φόρουμ που θα παρουσιασθούν εναρμονιζόμενα στις εθνικές ατζέντες για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και άλλων σωματιδίων που καταστρέψουν το όζον και μολύνουν την ατμόσφαιρα.


 Στο πλαίσιο της σημερινής ατζέντας ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών   «Παγκόσμια Έκκληση για την Προστασία των Θρησκευτικών Ελευθεριών», με κύριο ομιλητή τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.


Επίσης, σήμερα ο Ζάεφ και τα μέλη της κυβερνητικής αντιπροσωπείας θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Γιούρι Ράτα και την αντιπροσωπεία του Αζερμπαϊτζάν με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Νόβρουζ Μαμάντοφ.

ΜΜΕ Σκοπίων

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr