Συρία: Τα «Λευκά Κράνη» παραπλανούν τη διεθνή κοινότητα με ψευδείς ειδήσεις



Σεπτέμβριος 18, 2019. 20:44

Ο διευθυντής του Ταμείου για την Έρευνα των Προβλημάτων της Δημοκρατίας, Μαξίμ Γκριγκόριεφ, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι δραστηριότητες της τρομοκρατικής ομάδας «Λευκά Κράνη» αποσκοπούν στη διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με την κατάσταση στη Συρία.



Ο Γκριγκόριεφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass είπε ότι «Τα Λευκά Κράνη, τα οποία χαρακτηρίζονται ως μη κυβερνητικές οργανώσεις, δημοσιεύουν συστηματικά τεράστιο όγκο ψευδών πληροφοριών για τη Συρία».


Πρόσθεσε ότι «η σχολαστική επαλήθευση όλων τον πληροφοριών, μας επέτρεψε να διαπιστώσουμε τις εντελώς ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις χημικές επιθέσεις, για τις οποίες οι απατεώνες κατηγορούν συστηματικά τις συριακές αρχές».


Ο Γκριγκόριεφ δήλωσε ότι οι εικόνες που εμφανίζονται τακτικά σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνουν ότι τα Λευκά Κράνη «μερικές φορές εμπλέκονται άμεσα σε εχθροπραξίες παράλληλα με τις ένοπλες ομάδες στη Συρία».


Σημείωσε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, τα λευκά κράνη χρησιμοποιούν σώματα ομήρων που έχουν εκτελεσθεί από τρομοκράτες για να τα φωτογραφίσουν ή να τα βιντεοσκοπήσουν ως αρχεία για ψευδή δημοσιεύματα  χημικών επιθέσεων. 

Μάλιστα «κάποιοι από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, εκτελέστηκαν σκόπιμα για το σκοπό αυτό», δήλωσε.


Επεσήμανε ακόμη ότι «δεν θα βρείτε εθελοντές στις τάξεις τους, όλοι τους είναι εργαζόμενοι και λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές για τις υπηρεσίες τους». 

Συνέχισε, αναφέροντας τους στενούς δεσμούς του συνιδρυτή της οργάνωσης αυτής, Τζέιμς Λε Μεσουριέρ με τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου.


Ο Γκριγκόριεφ κατέληξε λέγοντας ότι για την προετοιμασία των συμπερασμάτων από το Ταμείο για την Έρευνα για τα Προβλήματα της Δημοκρατίας, διενεργήθηκε έρευνα με συνεντεύξεις σημαντικού αριθμού κατοίκων των περιοχών, όπου δραστηριοποιούνται τα Λευκά Κράνη.

sana.sy

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr