Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019

Βουλγαρία: Ο Καρακατσάνοφ απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση - για τα ΣκόπιαΣεπτέμβριος 29, 2019. 20:33

Σόφια.

Το VMRO-BND θα εγκαταλείψει την εξουσία,  εάν η κυβέρνηση στηρίξει τη Βόρεια Μακεδονία για την ΕΕ.Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, σήμερα στην   τηλεοπτική εκπομπή «Κυριακή στη NOVA».


«Η μόνη σωστή απόφαση είναι αυτή που θα λάβουμε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Εκτιμούμε ότι η Βόρεια Μακεδονία δεν έχει κάνει αρκετά για να εφαρμόσει τη συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών, οπότε δεν θα την υποστηρίξουμε», είπε.


Πρόσθεσε ότι αιτία δεν είναι μόνο οι δηλώσεις του προέδρου των Σκοπίων, Στέβο Πενταρόφσκι, αλλά και η πολιτική που ακολουθεί η Βόρεια Μακεδονία, αφού δεν εκπληρώνει τη Συνθήκη Καλής Γειτονίας.


Χθες, ο Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία δεν πρέπει να σπεύσει να δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, μέχρι να εκκαθαριστούν όλες οι ιστορικές πλαστογραφήσεις του βουλγαρικού λαού από τη Βόρεια Μακεδονία.


nova.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr