«Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει τους Έλληνες και είναι κατά της Τουρκίας»



Σεπτέμβριος 11, 2019. 20:30


Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, αλ Ασάφ, ο οποίος καθόρισε τους Ελληνοκύπριους ως κύριο σύμμαχο, έκρινε ότι οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι παράνομες, σημειώνει η τουρκική «En Son Haber».



Η εξερεύνηση του φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο με σκάφη γεώτρησης προκάλεσε δυσφορία σε ορισμένες χώρες.


Υπάρχουν εταιρείες που εκτελούν δραστηριότητες γεώτρησης που οι έδρες τους είναι πολύ μακριά από την Ανατολική Μεσόγειο.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες χώρες της ΕΕ στηρίζουν τη Κυπριακή Δημοκρατία (στο κείμενο Νότια Κύπρος) στο θέμα. Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία.


Μεταξύ των χωρών που υποστηρίζουν τη Κυπριακή Δημοκρατία είναι η Σαουδική Αραβία.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλαζίζ Αλ Ασάφ, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο. Συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.


Ο Σαουδάραβας υπουργός, κατά την επίσκεψή του εδώ στην Ανατολική Μεσόγειο, έκανε δηλώσεις που δείχνουν ότι συμπαραστέκεται στους Ελληνοκυπρίου και τίθεται εναντίον της Τουρκίας.


«Είμαστε με την Κυπριακή Δημοκρατία»


Ο υπουργός Αλ Ασάφ, δήλωσε: «Στεκόμαστε δίπλα στον κύριο σύμμαχό μας την Κυπριακή Δημοκρατία ενώπιον των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Θα αυξήσουμε τη στρατιωτική μας συνεργασία».


«Με το Ισραήλ»


Ο υπουργός της Σαουδικής Αραβίας ισχυρίστηκε επίσης ότι το δίκτυο των συμμάχων, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, θα έδινε σταθερότητα στην περιοχή.


ensonhaber.com
-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr