Αλβανία: Ο Γερμανός πρέσβης ζητά αλλαγή του εκλογικού νόμου στη χώρα



Σεπτέμβριος 25, 2019. 18:19

Τίρανα.


Ο πρέσβης της Γερμανίας στα Τίρανα, Πίτερ Ζίνγκραφ τόνισε σήμερα ότι για την προσέγγιση της Αλβανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαραίτητο τα πολιτικά κόμματα να κάνουν διάλογο που θα έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα για έναν αξιόπιστο εκλογικό νόμο.



«Όσον αφορά την περαιτέρω πρόοδο στην προσέγγιση της Αλβανίας στην ΕΕ, είναι ουσιαστικό να αναπτυχθεί ένας διάλογος με συγκεκριμένα αποτελέσματα στον εκλογικό νόμο. Η Γερμανία είναι πάντοτε έτοιμη να συνεισφέρει στη διαδικασία αυτή με την υποστήριξή της», δήλωσε ο Γερμανός πρέσβης.


Σχετικά με τη σημερινή στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε ο ΟΑΣΕ για την εκλογική μεταρρύθμιση, ο πρέσβης Ζίνγκραφ δήλωσε:


«Η σημερινή στρογγυλή τράπεζα που διοργανώθηκε από τον ΟΑΣΕ και το Κοινοβούλιο της Αλβανίας, είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα σε έναν ολοκληρωμένο και διμερή διάλογο για την πραγματοποίηση της εκλογικής μεταρρύθμισης.


»Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί, κοινοβουλευτικοί και εξωκοινοβουλευτικοί αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και εμπειρογνώμονες συμμετέχουν σε ένα τραπέζι και διαβουλεύονται σχετικά με την εφαρμογή των συστάσεων του ODIHR. Δείχνει την προθυμία να αναληφθεί η ευθύνη για το μέλλον της Αλβανίας», σημειώνει η αλβανική ραδιοτηλεόραση.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr