Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: Η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στην υπόθεση των Ρώσων κατασκόπων



Σεπτέμβριος 13, 2019. 17:02

Σόφια.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του δεν εμπλέκεται στη σύλληψη της ηγεσίας της Οργάνωσης των Ρωσόφιλων, η οποία κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.


Ο Νικολάι Μαλινόφ, πρόεδρος των Ρωσόφιλων, κατηγορήθηκε ότι υπηρετεί ξένους οργανισμούς εργαζόμενος ως κατάσκοπος. 

Αν βρεθεί ένοχος, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μέχρι και 15 χρόνια στη φυλακή. 
Ο Μαλινόφ έχει αφεθεί ελεύθερος, αλλά του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.


Οι εισαγγελείς βρήκαν έγγραφα τα περιέχουν τα βήματα που είχε καταστρώσει ο Μαλινόφ για την πλήρη αλλαγή του γεωπολιτικού προσανατολισμού της Βουλγαρίας, δηλαδή την απομάκρυνση από τη Δύση και την προσέγγιση της Σόφιας στη Μόσχα.


Ο Μαλινόφ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι τίθεται ενάντια στη ένταξη της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ:
«Είμαστε έντονα αντίθετοι στη χρήση των βουλγαρικών στρατιωτικών βάσεων από τους Αμερικανούς».


Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, ανέφερε ότι οι κατηγορίες εναντίον του Μαλινόφ είναι πολύ σοβαρές, αλλά πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να διερευνηθούν.


Ο Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι η κατάσταση δεν σχετίζεται ουδόλως με τις διπλωματικές εντάσεις που προέκυψαν μεταξύ Ρωσίας και Βουλγαρίας, μετά τη ρωσική έκθεση αφιερωμένη στην απελευθέρωση της Ανατολικής Ευρώπης από τους φασίστες.


Το βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα πιστεύει ότι η σύλληψη του Μαλινόφ που έλαβε χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου, έγινε για να καλυφθούν ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν στη χώρα.


makfax.com.mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr