Σκόπια: Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα επιτέθηκε στον Μητσοτάκη για την ‘υπεράσπιση της Μακεδονίας’



Φωτο από την ιστοσελίδα «Ντένεσεν» των Σκοπίων «Ελλάδα: Η αντιπολίτευση επιτίθεται στον Μητσοτάκη για την ‘υπεράσπιση της Μακεδονία’ στη Θεσσαλονίκη»

Σεπτέμβριος 9, 2019. 20:05

Σκόπια/Θεσσαλονίκη.


Ορισμένα πολιτικά κόμματα της Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα επέκριναν έντονα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ομιλία του κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο το βράδυ, τόσο από πλευράς της οικονομικής πολιτικής όσο και από τη Συνθήκη των Πρεσπών, σημειώνει ο ανταποκριτής του MIA από την Αθήνα, όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων.



Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο Μητσοτάκης αναγνώρισε στην πράξη την ανάγκη να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο ΜΕΡΑ25 σχολίασε ότι «εκπλήσσεται από τη σιωπή του πρωθυπουργού» και η Ελληνική Λύση, λέει ότι η κυβέρνηση «έδωσε το ιερό όνομα της Μακεδονίας στο λαό των Σκοπίων».


«Ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε μια εκτενή ομιλία περίπου 7.000 λέξεων δεν βρήκε έναν λόγο να αναφερθεί στο μακεδονικό ζήτημα, ούτε λέξη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά στο παρελθόν εμφανίστηκε ως «μαχητής Μακεδόνας» (στα ελληνικά ως ‘Μακεδονομάχος’) για τη Μακεδονία. Τώρα μετά τις εκλογές, φαίνεται ότι αποφάσισε ότι η Συνθήκη των Πρεσπών δεν ήταν τόσο κακή όσο την εμφάνιζαν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μια Συμφωνία που τηρείται χωρίς παραχωρήσεις, όπως λένε οι υπουργοί σε επιστολές που στέλνουν στους ομολόγους τους προς τη Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο ‘Παραπολιτικά’ σχολιάζοντας την ομιλία του Μητσοτάκη το Σάββατο, σημειώνουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων.


Από το  κόμμα ΜΕΡΑ25 του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, λέει ότι η σιωπή είναι πραγματικά περίεργη δεδομένου του πατριωτικού πάθους με το οποίο η εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας ήταν σε μια ολοκληρωτική μάχη ενάντια στη Συμφωνία.


«Η μόνη αναφορά στην ομιλία του ήταν για τα μακεδονικά προϊόντα και την προστασία τους! Το κοινό του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν εξεπλάγη από αυτήν την θορυβώδη σιωπή. Όλα αυτά μας δείχνουν την υποκρισία του πρωθυπουργού, αφενός, και η χειραγώγηση του ευαίσθητου θέματος της Βόρειας Ελλάδας, αφετέρου, με μοναδικό σκοπό να κερδίσουν τις εκλογές».


Το δεξιό κόμμα Ελληνική Λύση, λέει ότι η ελληνική κοινωνία κατάλαβε ότι ο Μητσοτάκης έχει πουλήσει τη Μακεδονία «Πουλήσατε τη Μακεδονία για την καρέκλα του πρωθυπουργού», αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα σλαβικά δημοσιεύματα των Σκοπίων.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr