Η Βουλγαρία ενισχύει τα σύνορά της με Τουρκία για μετανάστες



Σεπτέμβριος 16, 2019. 20:09


Από την Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί η αποστολή μεταναστών στη Βουλγαρία ως εργαλείο πίεσης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στη Βάρνα.



Υπενθύμισε ότι η προειδοποίηση του προέδρου Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα εάν δεν λάβει περισσότερα χρήματα από την ΕΕ, είναι πραγματική.


Σήμερα δεν υπάρχει κίνδυνος για κάποιο κύμα προσφύγων και μεταναστών, όλα είναι ήρεμα, κυρίως από τη φύλαξη  της συνοριακής αστυνομίας, δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.


Πρόσθεσε ότι έχει ήδη δώσει εντολή ετοιμότητας στις αρθρωτές ομάδες των δυνάμεων εδάφους και των ειδικών δυνάμεων του βουλγαρικού στρατού.


«Μέχρι και 2.000 άτομα μπορούν να σταλούν αμέσως με πρόσθετο εξοπλισμό εάν αυξηθούν οι πιέσεις των προσφύγωνξ», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.


Υπενθύμισε ότι το σχέδιο νόμου για την εθελοντική στρατιωτική θητεία είναι έτοιμο να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της διακυβέρνησης της χώρας. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα προς την εισαγωγή της στρατιωτικής θητείας, ένα θέμα στο οποίο επιμένει το κόμμα VMRO στο οποίο ηγείται.


Η πρόταση είναι για μια θητεία κάθε Βούλγαρου πολίτη για μια περίοδο από 6 έως 9 μήνες.


trud.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr