Έρευνα στην Ελλάδα για πιέσεις στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών



«Η Ελλάδα διερευνά εάν υπήρξαν πιέσεις στους βουλευτές να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών»- το δημοσίευμα από το 'Λίντερ'


Σεπτέμβριος 14, 2019. 19:41

Σκόπια.


Οι εισαγγελείς του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας, απέστειλαν στο Κοινοβούλιο την Παρασκευή την Παρασκευή τα αρχεία μια διεξαγόμενης έρευνας σχετικά με την υπόθεση Novartis, έτσι ώστε οι βουλευτές να μπορέσουν να αποφασίσουν εάν θα αρθεί η ασυλία των πολιτικών που φέρονται ως εμπλεκόμενοι.




Ενδέχεται να ξεκινήσει έρευνα για τη Συμφωνία των Πρεσπών


Ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος εμφανίστηκε επίσης με κατηγορίες πολιτικών παρεμβάσεων, ισχυρίζεται ότι ένας ανώνυμος πολιτικός με το ψευδώνυμο «Ρασπούτιν» διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επίδραση της πορείας της έρευνας.


Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει επίσης ένα θα ξεκινήσει έρευνα για πιθανή πολιτική επιρροή.
Η υπόθεση αυτής αναφέρθηκε ευρέως στην Ελλάδα, όταν  έγινε η ψηφοφορία  στο Κοινοβούλιο  για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ήταν ένας από τους τρόπους για να πιέσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας.


Τα δημοσιεύματα των Σκοπίων καταλήγουν:


Υπενθυμίζεται ότι τη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισαν 153 βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο, ένας απείχε και 146 καταψήφισαν.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr