Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα Υόρκη: Συνάντηση Έντι Ράμα με Κυριάκο ΜητσοτάκηΣεπτέμβριος 23, 2019. 22:32


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα.Δεν έγιναν ακόμη γνωστά τα θέματα της  προγραμματισμένης συνάντησής τους, η οποία διεξάγεται  στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΟΗΕ.


 Ο πρωθυπουργός Ράμα, δημοσίευσε φωτογραφίες, αναφέροντας:


«ΟΗΕ, Νέα Υόρκη- Με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Φιλική παρουσίαση και ανοιχτή συνομιλία».


Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα συναντηθεί, επίσης, με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ και τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν τις ερχόμενες ώρες.


Για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, αναμενόταν  ενδιαφέρον από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη, μετά την αναστολή των διμερών συνομιλιών επί θεμάτων που εκκρεμούν μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, σύμφωνα με την αλβανική Ραδιοτηλεόραση.


Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανία, είχε αναβάλει, προσωρινά,  την αναχώρησή του στη Νέα Υόρκη εξαιτίας του χτυπήματος του Εγκέλαδου στην κεντρική Αλβανία, από το οποίο καταστράφηκαν δεκάδες οικίες και δεκάδες Αλβανοί τραυματίσθηκαν.


Ο Έντι Ράμα ταξίδευσε εκτάκτως από τα Τίρανα στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στη Νέα Υόρκη.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr