Σκόπια: Νέο σχέδιο στρατηγικής Άμυνας και διαβαθμισμένων πληροφοριών



Σεπτέμβριος 17, 2019. 21:36

Σκόπια.

Στη σημερινή 154η τακτική συνεδρίαση, η κυβέρνηση εξέτασε και ενέκρινε το νέο σχέδιο Στρατηγικής Άμυνας και Διαχείρισης Διαβαθμισμένων Πληροφοριών.



Η υπάρχουσα Στρατηγική Αμυντική υιοθετήθηκε το 2010. Λόγω, όμως,  της δυναμικής της ασφάλειας, των σύγχρονων απειλών και προκλήσεων για την ασφάλεια, αλλά και ως αποτέλεσμα της αλλαγής του καθεστώτος στη χώρα σε διεθνές επίπεδο, το υπουργείο Άμυνας συνέταξε μια νέα αμυντική στρατηγική της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.


Η νέα Στρατηγική προσδιορίζει τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου περιβάλλοντος ασφαλείας, παρέχει καθοδήγηση για την περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων και δυνατοτήτων του αμυντικού συστήματος της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και την καθοδήγηση για συγχρονισμό και προώθηση του αμυντικού σχεδιασμού σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Κατόπιν προτάσεων του Υπουργείου Άμυνας κατά τη σημερινή συνεδρίαση, δημιουργήθηκε Σχέδιο Νόμου για τις Διαβαθμισμένες Πληροφορίες.


Αυτό ρυθμίζει το σύστημα προστασίας των διαβαθμισμένων πληροφοριών στη Βόρεια Μακεδονία και επιτρέπει τη διατήρηση υψηλού επιπέδου συμμόρφωσης με τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Στη σημερινή συνεδρίαση, η κυβέρνηση ενέκρινε, επίσης, σχέδια αποφάσεων για την ανάπτυξη των μελών του Στρατού της Βόρειας Μακεδονίας και τη συμμετοχή του σε ειρηνικές επιχειρήσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία του Αφγανιστάν και τη συμμετοχή στην ειρηνευτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Althea» στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.


mia.mk, press24.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr