Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να στέλνουν όπλα και οχήματα στους Κούρδους στη Συρία



Σεπτέμβριος 19, 2019. 18:32


Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να εξοπλίζουν τις κουρδικές δυνάμεις με όπλα και οχήματα για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία, παρά τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» στα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.



«Συνεχίζουμε να προμηθεύουμε όπλα και οχήματα που είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας», δήλωσε ο Κρις Μέιαρ, διευθυντής της Ομάδας Εργασίας για την Καταπολέμηση του ISIS.


«Είμαστε απολύτως διαφανείς για το θέμα αυτών των παραδόσεων», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου.


«Ενημερώνουμε την Τουρκία μηνιαίως για τη φύση αυτών των όπλων και των οχημάτων», ανέφερε ο διευθυντής.


Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας αποτελούνται από Άραβες και Κούρδους μαχητές που η Δύση έχει υποστηρίξει στην εξάρθρωση του ISIS από την βορειοανατολική Συρία και το Ιράκ και η Ουάσιγκτον βασίζεται σε αυτές για να αποτρέψει επανάληψη του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή αυτή.


Η κουρδική συνιστώσα αυτού του συνασπισμού, οι Μονάδες Λαϊκής Προστασίας ( YPG) θεωρούνται από την Άγκυρα ως ‘τρομοκρατική ομάδα’ και η Τουρκία ζήτησε από την Ουάσιγκτον να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορά της προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της, σημειώνει το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο – AFP.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr