«Απώτερος στόχος της Τουρκίας δεν είναι τα F-35 και τα Su-57…»



Σεπτέμβριος 4, 2019. 23:02

Ο λέκτορας στο Πανεπιστήμιο ΓεντίΤεπέ Δρ Μεσούτ Χακί Τζασίν, δήλωσε ότι ο κύριος στόχος της Τουρκίας δεν είναι η αγορά νέων αεροσκαφών:

 «Ο κύριος στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι η δημιουργία ενός εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους TF-X. 

Το F-35 είναι απαραίτητο για τις ενδιάμεσες ανάγκες, δηλαδή για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια».


Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στη Μόσχα, ο πρόεδρος Ερντογάν επισκέφθηκε το μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57. 

Αλλά, το Su-57 μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση για το F-35;


Ο Μεσούτ Χακί Τζασίν μίλησε με τον Εζγκί Ασίκ  στην «Akşam.com.tr» και είπε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.


Σύμφωνα με τον Τζασίν, η Τουρκία έχει σοβαρά δικαιώματα στο αεροσκάφος F-35 από την άποψη τόσο του εμπορίου όσο και του διεθνούς δικαίου.


«Η Τουρκία είναι ένας από τους κατασκευαστές, ένας συνεργάτης που παράγει περίπου το 7%  αυτού του αεροπορικού συστήματος», δήλωσε ο Τζασίν.



Ερντογάν και Πούτιν συναντιούνται συχνά



Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ είναι διαφορετικές από εκείνες που οικοδομούνται με τη Ρωσία, είπε ο Τζασίν.


Πρώτα από όλα η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και παρόλα αυτά οι σχέσεις μας με τη Ρωσία εστιάζονται σε αναπτυξιακούς τομείς, όπως η οικονομία, η άμυνα, η ενέργεια και ο τουρισμός. Ο Ερντογάν και ο Πούτιν συναντιούνται  και συζητούν όσο κανένας άλλος ηγέτης. Τελευταία ο Ερντογάν μετέβη σε αεροπορική επίδειξη στη Μόσχα και σύντομα ο πρόεδρος Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία.


Ο στρατηγικός μας στόχος


Ο κύριος στόχος της Τουρκίας, συνέχισε ο Τζασίν δεν είναι η αγορά νέων αεροσκαφών. 

«Στρατηγικός μας στόχος είναι δημιουργία ενός εγχώριου μαχητικού
TF-X.

Ο προγραμματισμός για τα F-35 ή τα SU-57 αφορά μόνο τα επόμενα 10 με 15 χρόνια. Τα αεροσκάφη Φάντομ κυκλοφορούν εδώ και 60 χρόνια, τα F-16 εδώ και 30 χρόνια και τώρα λόγω των επιχειρησιακών αναγκών πρέπει να αγοραστούν νέα, ή τα F-35 στα οποία έχουμε δικαιώματα ή τα Su-57. Και να γνωρίζετε ότι η Τουρκία γνωρίζει καλά όλες τις σκακιστικές κινήσεις», είπε ο εμπειρογνώμονας, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα.



inosmi.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr