Αλβανία: Έλληνες προσκυνητές απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες στρατιώτες στους Βουλιαράτες (video)



Σεπτέμβριος 26, 2019. 20:03

Τελετή προς τιμήν των πεσόντων στρατιωτών στα ελληνικά νεκροταφεία πραγματοποίησαν οι Έλληνες που ήρθαν οργανωμένοι με λεωφορεία χωρίς να αναφερθούν περιστατικά.



Περίπου 80 προσκυνητές από την Ελλάδα μετά την τελετή μνήμης, χθες, σε εκδήλωση στην Κλεισούρα πραγματοποίησαν την ίδια τελετή σήμερα στο κοιμητήριο των Ελλήνων στρατιωτών στους Βουλιαράτες του Αργυρόκαστρου.



Ο απόστρατος στρατηγός Γιώργος Γεωργιάδης  προτίμησε να κρατήσει την τελετή έξω από την πολιτική για να τιμήσει τους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν μαχόμενοι κατά τον ιταλο-ελληνικό πόλεμο του 1940-41.


Σε δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Γεωργιάδης είπε ότι το Κοιμητήριο στους Βουλιαράτες  υπήρχαν οι σωροί 59 στρατιωτών, ενώ 100 νέοι σωροί προστέθηκαν πέρυσι και άλλες 128 που βρίσκονται εκεί δεν έχουν ταυτοποιηθεί.


«Είμαστε σήμερα στο στρατιωτικό νεκροταφείο στους Βουλιαράτες, όπου υπάρχουν τα οστά 59 στρατιωτών, στα οποία προστέθηκαν άλλα 100 και 128 που βρίσκονται εδώ δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Πραγματοποιήσαμε  επιμνημόσυνη δέηση όπως και χθες για να τιμήσουμε τους πεσόντες, εκτελέσαμε τον ελληνικό εθνικό ύμνο και μιλήσαμε για την ιστορία του 1940,  υπήρξε και ένας κύριος από το χωριό που μας είπε κάπως περισσότερα από όσα γνωρίζαμε».







«Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι εδώ όπου επανασυνδεθήκαμε στον ίδιο τόπο, είχαμε 2 οικογένειες με τους ανθρώπους τους να κλαίνε γιατί ο πατέρας τους σκοτώθηκε το 1941, ενώ ο άλλος πατέρας πολέμησε το 1931-37.


Ο πόλεμος εναντίον των βαρβάρων ήταν μια αναμέτρηση ανάμεσα σε 3000 Έλληνες στρατιώτες και ενδεχομένως πάνω από 5000-6000 Ιταλούς στρατιώτες.


Βγαίνουμε σήμερα από τη χώρα σας, ικανοποιημένοι επειδή εκτελέσαμε τις τελετές μνήμης που θέλαμε και ελπίζουμε να το ξανακάνουμε», είπε ο απόστρατος στρατηγός Γεώργιος Γεωργιάδης, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

  



shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr