Σκόπια: Τελική ημερομηνία εκλογών στις 12 Απριλίου 2020



Οκτώβριος 20, 2019. 22:08


Υπηρεσιακή κυβέρνηση 100 ημερών και πρόωρες εκλογές στις 12 Απριλίου 2020! Αυτή είναι απόφαση που ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση των ηγετών των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι.



Όπως σημειώνεται, αρχικά είχε προταθεί  για τον Δεκέμβριο, αλλά κατόπιν της συζήτησης με την αντιπολίτευση κατέληξαν στην ημερομηνία της 12ης Απριλίου του 2020.


«Η πρότασή μας ήταν να προχωρήσουμε σε εκλογές στις 22 ή στις 29 Δεκεμβρίου, διότι έτσι θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την εκλογική διαδικασία εκείνη την περίοδο και στη συνέχεια περιμένοντας την επικύρωση του πρωτοκόλλου από την Ισπανία, να έχουμε ένα λειτουργικό κοινοβούλιο.


Υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ότι δεν θα μπορούσαν 100 ημέρες υπηρεσιακής κυβέρνησης, οπότε αναθεωρήθηκε για τους πρώτους μήνες του νέου έτους και καταλήξαμε στην 12η Απριλίου, ως ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών», ανέφερε ο Ζάεφ.



ΜΜΕ Σκοπίων



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr