Ηνωμένα Έθνη: Η τουρκική εισβολή εκτόπισε 180 χιλιάδες πολίτες και κατέστρεψε βασικές κοινωνικές υποδομές



Οκτώβριος 22, 2019. 19:20

Τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν ότι η επιθετικότητα του τουρκικού καθεστώτος στη συριακή επικράτεια προκάλεσε τον εκτοπισμό περίπου  180 χιλιάδων πολιτών, μεταξύ αυτών 80 χιλιάδων παιδιών και προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές στις υποδομές και στις βασικές εγκαταστάσεις  εξυπηρέτησης  των πολιτών, όπως σταθμοί ύδρευσης και ηλεκτρισμού που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, την οποία παρουσιάζει το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana,  η επίθεση των δυνάμεων του τουρκικού καθεστώτος στο έδαφος της Συρίας από τις εννέα Οκτωβρίου είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία, με την εσκεμμένη καταστροφή του κεντρικού υδροηλεκτρικού σταθμού και των γραμμών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.  Αυτό καθιστά αναγκαίες και αυξανόμενες τις ανθρωπιστικές ανάγκες.


Ομάδες της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις Ύδρευσης και Ηλεκτρισμού επισκεύασαν υδροηλεκτρικό σταθμό  που βρίσκονταν εκτός λειτουργία επί δέκα ημέρες και εξυπηρετούσε περισσότερους από 400 χιλιάδες κατοίκους στην πόλη Αλ Χασάκα και τις γύρω περιοχές.


Το τουρκικό καθεστώς βομβάρδισε πολλές πόλεις και χωριά στα περίχωρα της Αλ Χασάκα και της Ράκκα, επέφερε θανάτους και τραυματισμούς σε εκατοντάδες αμάχους, μεταξύ των οποίων, γυναίκες και παιδιά καθώς και σε εργαζόμενους στους τομείς των υπηρεσιών και εκτόπισε χιλιάδες από τις περιοχές.


Σε δήλωσή του στον Τύπο, ο Ιμράν Ράζα Ανσαρί, Συντονιστής του ΟΗΕ στη Συρία, δήλωσε  κατά την επιστροφή του στη Δαμασκό, από τις βορειοανατολικές περιοχές,  ότι τα Ηνωμένα Έθνη ασκούν προσπάθειες για να βοηθήσουν τους πληγέντες και να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πιο ευάλωτους ανθρώπους, αυτούς δηλαδή που έχουν εκτοπιστεί αρκετές φορές από περιοχές που είχαν εγκατασταθεί.


sana.sy


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr