184 τρομοκράτες ‘εξουδετερώθηκαν’ από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας τον Σεπτέμβριο



Οκτώβριος 4, 2019. 19:43.

Άγκυρα.


Η Τουρκία «εξουδετέρωσε» 184 τρομοκράτες κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.



Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν συχνά τον όρο «εξουδετερώθηκαν», υπονοώντας ότι οι τρομοκράτες παραδόθηκαν ή σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν.


Επίσης, ο Ισμαήλ Τζατακλί, εκπρόσωπος του υπουργείου, δήλωσε στη διάρκεια της μηνιαίας ενημέρωσης  ότι περίπου 184 τρομοκράτες, μεταξύ αυτών και εννέα καταζητούμενοι του PKK εξουδετερώθηκαν  τον Σεπτέμβριο.


Πρόσθεσε ότι συνολικά έγιναν 11.395 αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις τόσο στο ύπαιθρο όσο και σε πόλεις.


Ο Τζατακλί είπε ότι 92 τρομοκράτες σκοτώθηκαν, 37 συνεληφθησαν  και 55 παραδόθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας.


Σύμφωνα με τον ίδιο, 143 από τους τρομοκράτες που εξουδετερώθηκαν ήταν μέλη των οργανώσεων PKK και KCK (κουρδικές οργανώσεις), 36 μέλη του Daesh και πέντε μέλη ακροαριστερής  ομάδας τρομοκρατών.


2.950 ύποπτοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της υποψίας  ότι είναι μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και 620 από αυτούς τέθηκαν υπό κράτηση.


Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν συνολικά 65 σπηλιές, καταφύγια και κρυψώνες που χρησιμοποιούνταν από τους αυτονομιστές του PKK κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.
Πάνω από 158 όπλα, μεταξύ των οποίων 91 βαρέος τύπου, κατασχέθηκαν, όπως δήλωσε.


 Ahaber.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr