Έντι Ράμα: Ελπίζω ο Αλμπίν Κούρτι από την ποίηση της αντιπολίτευσης να πάει στον πεζό λόγο της κυβέρνησης



Οκτώβριος 18, 2019. 21:04


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Αλμπίν Κούρτι τις επόμενες ημέρες, με τον οποίο συμφωνεί ότι υπάρχει ανάγκη νέας ώθησης στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, προτείνοντας επίσης ξεχωριστά υπουργεία και στις δύο χώρες.



Ο Ράμα ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου εάν θα συναντηθεί με τον Αλμπίν Κούρτι.


«Θα συναντηθούμε τις επόμενες ημέρες, ζήτησε να με συναντήσει, προσβλέπω σε αυτήν τη συνάντηση, συμφωνώ ότι υπάρχει ανάγκη για μια νέα ώθηση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και στις συμφωνίες που έγιναν», δήλωσε ο Ράμα.


Είπε ότι τόσο το Κοσσυφοπέδιο όσο και η Αλβανία θα πρέπει να έχουν χωριστά υπουργεία που θα ασχολούνται με τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.


«Έχω κάποιες νέες προτάσεις που θα κάνω σε αυτόν και νομίζω ότι και οι δύο χώρες θα πρέπει να έχουν έναν υπουργό ως σημείο αναφοράς που θα αποφασίζει καθημερινά για το τι πρέπει να γίνει περαιτέρω για τη βελτίωση των σχέσεων που η προηγούμενη κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου απέτυχε να κάνει.


Ελπίζω ότι ο Κούρτι θα αναλάβει την ευθύνη και θα κινηθεί από την ποίηση της αντιπολίτευσης στον πεζό λόγο της διακυβέρνησης», είπε.


Όσον αφορά την επόμενη συνάντηση μεταξύ των ηγετών της περιοχής, ο Ράμα δήλωσε ότι η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου στην Αχρίδα, ωστόσο ο Κούρτι έκανε σαφές ότι θα ήταν σημαντικό το Κοσσυφοπέδιο να συμμετέχει σε όλες τις συναντήσεις αυτές, αν και είναι απίθανο η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να σχηματισθεί μέχρι το Νοέμβριο.


 top-channel.tv


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr