Ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στη Συρία



Οκτώβριος 9, 2019. 16:56

Ο τουρκικός στρατός και ο ‘Ελεύθερος Δημοκρατικός Στρατός’ ξεκίνησαν την εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.



 Ο πρόεδρος  της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ανέφερε ότι η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» έχει αρχίσει, προσθέτοντας ότι η επίθεση έχει στόχο την εξάλειψη του ‘τρομοκρατικού διαδρόμου’ στα νότια σύνορα της Τουρκίας.


«Αποστολή μας είναι να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός τρομοκρατικού (κουρδικού) διαδρόμου στα νότια σύνορά μας και να φέρουμε την ειρήνη στην περιοχή», έγραψε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση που στρέφεται κατά των Κούρδων της Συρίας, θα επιτρέψει στην Τουρκία να δημιουργήσει μια ζώνη ασφάλειας στην περιοχή, όπου θα εγκατασταθούν Σύριοι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία.


Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα εκδιώξει από την περιοχή τις κουρδικές ομάδες και «θα απελευθερώσουμε τις τοπικές κοινότητες από τους τρομοκράτες», έγραψε χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για την τρίτη εισβολή της Τουρκίας μέσα σε τρία χρόνια στη Συρία, στοχεύοντας τις κουρδικές ομάδες λαϊκής προστασίας – YPG , με τις επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη» και ‘Κλάδος Ελαίας’.


Η τουρκική εισβολή  στη Συρία, ξεκίνησε με αεροπορικές επιθέσεις υποστηριζόμενες από το τουρκικό πυροβολικό.


Αναφέρθηκαν δεκάδες εκρήξεις στην πόλη Ρας αλ Άιν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας έδειξε βίντεο από τουρκικά αεροσκάφη F-16 να απογειώνονται από τη βάση του Ντιγιαρμπακίρ με σκοπό να πλήξουν βάσεις των Κούρδων μαχητών στη Συρία.


ntv.com.tr, ahaber,


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr