Η Παλαιστίνη είναι σιωπηλή στην τουρκική εισβολή στη Συρία – Σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου



Οκτώβριος 11, 2019. 20:02

Ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ ελ Μαλίκι διέψευσε τις πληροφορίες ότι καταδίκασε την τουρκική εισβολή  στη βορειοανατολική Συρία, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.



Ο Μαλίκι δήλωσε «δεν έχω κάνει δηλώσεις για το τι γίνεται στα βόρεια σύνορα της Συρίας».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κοινωνικά δίκτυα της Συρίας, ανέφεραν ότι η Παλαιστίνη καταδίκασε την «Πηγή Ειρήνης» του τουρκικού στρατού. Άμεση ήταν η απάντηση του Μαλίκι ότι τα δημοσιεύματα δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.


Όσον αφορά την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει την τουρκική εισβολή, που έγινε με πρωτοβουλία της Αιγύπτου, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι παρευρίσκεται πάντοτε στις συναντήσεις του Αραβικού Συνδέσμου ως Παλαιστίνη, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.


Ο αναπληρωτής γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Χουσάμ Ζεκί,  ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση το Σάββατο 12 Οκτωβρίου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.


gazetedemokrat.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr