Ο Ερντογάν έριξε την επιστολή του Τραμπ στα σκουπίδια…



Οκτώβριος 17, 2019. 19:37

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έριξε στα σκουπίδια μια επιστολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προτρέποντάς τον «να μην είναι ανόητος», αναφέρει σήμερα το BBC.



 Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε μια επιστολή στις 9 Οκτωβρίου, όταν η Τουρκία ξεκίνησε την επίθεση στη Συρία και το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP επιβεβαίωσε ότι ήταν αυθεντική.


Μια πηγή στην τουρκική προεδρία ανέφερε ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν έλαβε την επιστολή, την απέρριψε αμέσως και την έριξε στο κάδο απορριμάτων», αναφέρει το BBC.


Ο Τραμπ ενημέρωσε τον Ερντογάν με όχι σχεδόν διπλωματικό τόνο  ότι «δεν πρέπει να  είναι ανόητος», σχετικά με την τουρκική εισβολή. 


Επεσήμανε ότι όπως ο Ερντογάν δεν επιθυμεί να είναι υπεύθυνος για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων και ο ίδιος δεν θα ήθελε να είναι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας.


Στις 14 Οκτωβρίου, ο Τραμπ, ανακοίνωσε ότι επιβάλλει νέες κυρώσεις στην Τουρκία, διακόπτει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις και αυξάνει τους δασμούς για τον χάλυβα, σε μια προσπάθεια να πιέσει την Άγκυρα να σταματήσει τη επίθεση στη Συρία.


Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός εξωτερικών, Μάικ Πομπέο έφθασαν σήμερα στην Άγκυρα για να μεταβιβάσουν το μήνυμα της Ουάσιγκτον ότι η κατάπαυση του πυρός θα πρέπει να τεθεί αμέσως, λίγες ώρες μετά που ο Τραμπ δήλωσε ότι η τουρκική εισβολή στη Συρία δεν έχει «καμία σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες».


Νεότερες πληροφορίες από την αμερικανική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα αναφέρουν ότι το κλίμα που επικράτησε κατά τη συνάντηση ήταν αρνητικό, γράφει το σερβικό δημοσίευμα που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο beta.



novimagazin.rs



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr