Σκόπια - Επικεφαλής της αντιπολίτευσης: Η τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών



Οκτώβριος 29, 2019. 18:25

Η τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών και αν έχουμε πλειοψηφία των δύο τρίτων, με βουλευτές από άλλες εθνικότητες «θα έχουμε τη δυνατότητα για ένα βήμα πίσω, διαφορετικά δεν μας περιμένουν πολλά», δήλωσε ο επικεφαλής του αντιπολιτευτικού VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι,  σε συνέντευξή του  στο σημερινό φύλλο της σερβικής εφημερίδας ‘Politika’.



Οι ιδέες του Μίτσκοσκι


«Η ‘Μακεδονία’ πρέπει να επιστρέψει στη λωρίδα υψηλής ταχύτητας για να ενταχθεί στην ΕΕ και στη συνέχεια από μέσα θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη», λέει ο Μίτσκοσκι προσθέτοντας ότι η πολιτική του ιδέα είναι «όχι στην αρχαιοποίηση και όχι στη βορειοποίηση, αλλά επιστροφή στον μακεδονισμό στη ‘Μακεδονία’.


Ερωτηθείς από την Politika για τη θέση του σχετικά με το ‘φιάσκο’ των Βρυξελλών παρά το πράσινο φως των 27 κρατών της ΕΕ και ότι «εκτός από τη Γαλλία ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ φταίει», λέει ο Μίτσκοσκι, «ο Ζάεφ δεν έκανε καμία μεταρρύθμιση, η ανεύθυνη πολιτική του φταίει».


«Είναι τραγικό τελικά, αν αποδεχθούμε ότι μόνο η Γαλλία φταίει και αφήσουμε τη χώρα απέξω. Αυτό θα αυξήσει τα κέρδη της πολιτικής του Ζάεφ και θα συνεχίσουμε να κατηγορούμε τον Μακρόν», είπε ο Μίτσκοσκι.


Ερωτηθείς για την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι στη χώρα και την έλλειψη «κοινής γλώσσας» με τις αρχές για το νέο νόμο περί της Εισαγγελίας, ο Μίστκοσκι απαντά ότι υποστηρίζει το κράτος δικαίου και την ανεξάρτητη δικαιοσύνη.


Ο ίδιος πιστεύει ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών του 2020, γιατί κατά την άποψή του, το VMRO-DPMNE έχει «νέα ενέργεια βασισμένη στην ειλικρίνεια και στις αρχές του».


press24.mk

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr