Πρόεδρος Τσεχίας: Η Τουρκία έχει διαπράξει έγκλημα πολέμου στη Συρία, δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ



Οκτώβριος 18, 2019. 22:29

Η στρατιωτική εισβολή της Άγκυρας στη βόρεια Συρία είναι ένα έγκλημα πολέμου και ως εκ τούτο η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



«Νομίζω ότι η Τουρκία έχει διαπράξει έγκλημα πολέμου και ως εκ τούτου, τουλάχιστον δεν μπορεί να γίνει δεκτή στην ΕΕ» σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Tass αναφέροντας τη δήλωση του Μίλος Ζέμαν.


Ο πρόεδρος υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα των Κούρδων στον αγώνα κατά του ISIS

«Οι κουρδικές μονάδες ήταν η πιο αποτελεσματική δύναμη στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής ομάδας του ISIS. Τους χρειαζόμασταν όταν αποφασίσαμε να πολεμήσουμε την τρομοκρατία. Οι Κούρδοι έχουν προδοθεί από την Αμερική, την Ευρώπη», δήλωσε ο Ζέμαν.


Η Άγκυρα κατά τη γνώμη του, συμμετείχε στη χρηματοδότηση του ISIS και νοσήλευε τους τρομοκράτες τζιχαντιστές. «Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει ότι οι Κούρδοι είναι τρομοκράτες. Διαφωνώ θεμελιωδώς σε αυτό.


Η Τουρκία de facto χρηματοδοτούσε το ISIS αγοράζοντας πετρέλαιο από αυτό. Οι λεγόμενες τουρκικές πολιτοφυλακές αγωνίζονται στην πλευρά  των Τούρκων. Αυτό δεν είναι παρά ένας κλάδος του ISIS. Οι τρομοκράτες είναι εκείνοι που επιτίθενται στους Κούρδους και διαπράττουν βίαιες δολοφονίες», τόνισε ο Τσέχος πρόεδρος.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr