Σλαβική Διασπορά: Οι Βούλγαροι να μας ζητήσουν συγνώμη τώρα





Οκτώβριος 2, 2019. 21:11

Το λεγόμενο «Μακεδονικό Κίνημα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νέας Υόρκης και Νιου Τζέρσεϊ », με σημείωμά στο Twitter αναφέρεται στο τελεσίγραφο της Βουλγαρίας προς την Βόρεια Μακεδονία σχετικά με την υποστήριξη της, στην έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.



«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον Μπόικο Μπορίσοφ, αντί να πιέζει τους ‘Μακεδόνες’ να εγκαταλείψουν την ιστορία τους, να ζητήσει συγνώμη  εκ μέρους της Βουλγαρίας, η οποία ως μέλος της φασιστικής συμμαχίας του Χίτλερ διέπραξε θηριωδίες στη χώρα μας. 

Σχετικά αναφέρουμε τις εξαφανίσεις παιδιών από τη Βατάσα, την απέλαση σχεδόν όλων των Εβραίων στην Τρεμπλίνκα…» γράφει το Κίνημα στο Twitter.


«Συζητάμε για την ιστορία και η Βουλγαρία ισχυρίζεται ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ ήταν Βούλγαρος, θα θέλαμε οι Βούλγαροι να πουν δημόσια εάν υπάρχει άνθρωπος στη Βουλγαρία που να ονομάζεται έτσι. Ως ιστορικό πρόσωπο ή τώρα. Ή μήπως το όνομα Ντέλτσεφ είναι μοναδικό… Παρακαλώ, ξεχάστε τον φασισμό! Υπουργέ Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα (@МНРБугарија @ЕЗахариеваМНР), γράφει το σλαβικό κίνημα των ΗΠΑ.



infomax.mk,


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr