Η Ελλάδα αλλάζει στάση έναντι της Αλβανίας για την ΕΕ






Οκτώβριος 9, 2019. 14:40


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.



Τις τελευταίες ημέρες τόσο ο Μ. Βαρβιτσιώτης όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχαν εκφράσει  επιφυλάξεις για την Αλβανία, προτάσσοντας τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σήμερα δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία να διαχωριστούν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων’.


«Λόγω της παρουσίας του ενιαίου (διάσπαρτου) αλβανικού στοιχείου στην περιοχή, ο διαχωρισμός και η έναρξη των διαπραγματεύσεων με μία μόνο υποψήφια χώρα, μπορεί  αντί να εμβαθύνει τη σταθερότητα, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για αποσταθεροποίηση στα βόρεια σύνορά μας», ανέφερε ο Βαρβιτσιώτης την Τετάρτη μιλώντας σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής  Επιτροπής  Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας.


Σύμφωνα με τις θέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών- συνεχίζει το αλβανικό δημοσίευμα- η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ταυτόχρονης έναρξης των διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.


Πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα ανέκαθεν υποστήριζε την ευρωπαϊκή πολιτική διεύρυνσης στα Δυτικά Βαλκάνια.


dosja.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr