Η Βουλγαρία είναι έτοιμη για συμβιβασμό εάν τα Σκόπια σταματήσουν τις ανοησίες…



Οκτώβριος 17, 2019. 18:58


Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να συμβιβαστεί εάν τα Σκόπια σταματήσουν τις ανοησίες, δήλωσε ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.



«Είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε αν τα Σκόπια σταματήσουν να παραποιούν την ιστορία, να σταματήσουν την αντιβουλγαρική πολιτική και να σταματήσουν να παρενοχλούν τους ανθρώπους που  αποκαλούνται Βούλγαροι στη Βόρεια Μακεδονία», είπε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας.


«Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την καλή γειτονία, τη φιλία και τη συνεργασία όταν μόλις πριν από λίγες μέρες  στη Β. Μακεδονία γιόρταζαν την εθνική τους γιορτή «εξέγερση κατά της φασιστικής κατοχής της Βουλγαρίας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με τον ίδιο, λένε ότι πρέπει να περιμένουν, να σκεφθούν, «έχουμε χρόνο, δεν βιαζόμαστε και δεν πιέζουμε», ανέφερε ο Καρακατσάνοφ.


«Πριν από δύο ημέρες πραγματοποιήθηκε άλλη μια κοινή συνάντηση της Μικτής Επιτροπής Ιστορικών και Εκπαιδευτικών Υποθέσεων μεταξύ της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία δεν κατέληξε πουθενά σύμφωνα με τις πηγές μου», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.



dnes.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr