Οι Αμερικανοί στρατιώτες μεταφέρονται στις περιοχές που ελέγχουν οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις



Οκτώβριος 7, 2019. 20:59


Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βλαντίμιρ Γιεβσέιφ, ο οποίος αξιολόγησε τα σχόλια του προέδρου Ερντογάν ότι τα αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν να αποσύρονται  από την περιοχή πριν από την τουρκική επέμβαση, η οποία αναμένεται να γίνει στα ανατολικά του Ευφράτη, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες  θα μεταφερθούν σε περιοχές που ελέγχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.



Αυτές είναι η Ράκκα, το ανατολικό τμήμα της Ντέιρ εζ Ζορ και στην επαρχία Χασάκα.


Ο πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν δήλωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες είχαν αρχίσει να αποχωρούν από την περιοχή πριν από την επιχείρηση, η οποία αναμένεται να γίνει άμεσα. 

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι τα στρατεύματά του θα απομακρυνθούν από την περιοχή όπου θα εισβάλει η Τουρκία.


Ο Γιεβσέιφ, που είναι αναγνωρισμένος αναλυτής της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αποσύρουν τους στρατιώτες από όλες τις περιοχές.


«Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν στρατιωτική παρουσία στην πόλη Μανμπίτς, γιατί δεν θέλουν σύγκρουση μεταξύ των περιοχών Αφρίν και Μανμπίτς».


Η συνεργασία Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών στα ανατολικά του Ευφράτη απέτυχε λόγω της έλλειψης αποτελεσματικής συμμετοχής των Αμερικανών στις δηλωθείσες κοινές περιπολίες.


Σύμφωνα με τον ίδιο η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει πεζικό, πυροβολικό και ελικόπτερα κατά την στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.


Ο Γιεβσέιφ υπογράμμισε ότι οι Αμερικανοί αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την περιοχή για να μην βρεθούν  στη μέση της σύγκρουσης, που σύμφωνα με τους Τούρκους θα φθάσει σε βάθος 40 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα.


tr.sputniknews.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr