Μετά τη Φινλανδία και άλλη μία χώρα διέκοψε τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία



Οκτώβριος 10, 2019. 20:53


Η Νορβηγία, σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, λόγω της εισβολής του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε ότι διακόπτει όλες τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.



Νωρίτερα, η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι σταματά οποιαδήποτε εξαγωγή νέων όπλων προς την Τουρκία, λόγω της εισβολής στο έδαφος της Συρίας,  καθώς ο τουρκικός στρατός αποκαλεί  την εισβολή «πηγή ειρήνης».


Η Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Ίνε Μαρί Έρικσεν, ανακοίνωσε ότι η χώρα της εξαιτίας της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη βόρεια Συρία σταματά προληπτικά τις εξαγωγές όλων των ειδών όπλων προς την Τουρκία.


Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Άντι Ρίνε,  καταδίκασε την εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.


Σύμφωνα με το Sputnik ο Ρίνε δήλωσε ότι οι ενέργειες της Τουρκία εμβαθύνουν περαιτέρω την κρίση στη Συρία και υπάρχει ανησυχία για μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. 

Πρόσθεσε ότι η τουρκική εισβολή θα μπορούσε να επιφέρει μια νέα μεταναστευτική κρίση και κατέληξε τονίζοντας: «Είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε για αυτό το ενδεχόμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».


haberler.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr