Πυραυλική επίθεση σε τάνκερ του Ιράν στην Τζέντα της Αραβίας



Οκτώβριος 11, 13:06


Δύο βλήματα έπληξαν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο ‘Sinopa’το οποίο βρισκόταν ανοιχτά της Τζέντας στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε η ιρανική κρατική τηλεόραση.



«Δύο βλήματα έπληξαν το πλοίο του Ιράν ανοιχτά  του λιμανιού της Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας», ανέφερε η τηλεόραση  επικαλούμενη αναφορά της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Ιράν.


 Η Σαουδική Αραβία δεν απάντησε άμεσα στα αιτήματα πληροφοριών του Ιράν για το συμβάν, όπως σημειώνεται.


Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι τα βλήματα άνοιξαν οπές σε δύο αποθηκευτικούς χώρους πετρελαίου με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί  διαρροή πετρελαίου στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στο λιμάνι τη Τζέντα.


Οι πληροφορίες είναι από κρατικό πρακτορείο  του Ιράν – IRNA.


 Η επίθεση κατά του δεξαμενοπλοίου  του Ιράν,  έρχεται μετά τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον ότι το Ιράν έχει επιτεθεί σε πετρελαιοφόρα κοντά στο Στενό του Ορμούζ, κάτι για το οποίο  η Τεχεράνη έχει αρνηθεί.


Το σημερινό (της Παρασκευής) περιστατικό θα μπορούσε να προκαλέσει σε νέες μεγαλύτερες εντάσεις μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά μετά  την μονομερή αποχώρηση της διαχείρισης Ντόναλντ Τραμπ πριν από ένα και περισσότερο χρόνο από τη πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και την επιβολή κυρώσεων  κατά του Ιράν.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr