Η ελληνική εθνική γιορτή του ΌΧΙ στους Βουλιαράτες



Οκτώβριος 28, 2019. 22:12

Στο στρατιωτικό νεκροταφείο στους Βουλιαράτες όπου βρίσκονται τα οστά των Ελλήνων πεσόντων στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο 1940-41 πραγματοποιήθηκε σήμερα, τελετή μνήμης στην οποία συμμετείχαν εντόπιοι αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτικής, όπως ο υφυπουργός  Εξωτερικών με αρμοδιότητα την ελληνική διασπορά, Αντώνης Διαματάρης, η πρέσβειρα της Ελλάδας στα Τίρανα, Σοφία Φιλιππίδου, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και εκπρόσωποι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.


Από την αλβανική πλευρά, παρόντες ήταν ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, ο δήμαρχος Αργυρόκαστρου Φλαμούρ Γκολέμι, καθώς και εκπρόσωποι των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων.


Η τελετή κύλησε ομαλά, καθώς επί μερικές μέρες η ελληνική πλευρά απαγόρευσε δεκάδες ανθρώπους που ήθελαν να εισέλθουν στην Αλβανία με λεωφορείο.


Στην τελετή μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών, Διαματάρης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμησή του για την Αλβανία.





Αλλά, στο τέλος της τελετής υπήρξαν αντιδράσεις από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Ο πατέρας του, σε συνέντευξή του στο Top Channel εξέφρασε την αγανάκτησή του που για τη δολοφονία του γιου του εξακολουθεί να μην έχει βγει το πόρισμα μετά από ένα χρόνο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr