Βελιγράδι: Ο Πρόεδρος της Σερβίας συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου


Οκτώβριος 30, 2019. 18:20


Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε σήμερα με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος επανέλαβε την ισχυρή υποστήριξη της Κύπρου στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.



Ο Βούτσιτς τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Σερβία στη σταθερή φιλία της με την Κύπρο, βασισμένη στην κατανόηση, εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη.


Ευχαρίστησε την Κύπρο για τη βοήθειά της στην προστασία των εθνικών  συμφερόντων της Σερβίας, κυρίως με την μη αναγνώρισης της μονομερούς ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, και εξέφρασε τη σθεναρή στάση της Σερβίας για την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου.


Οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν ότι οι καλές πολιτικές σχέσεις αποτελούν τη βάση για ποικίλη  συνεργασία, μεταξύ άλλων στον τομέα της άμυνας, για την  οποία υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον.
Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι η χώρα του εκτιμά την εμπλοκή των μελών του Σερβικού Στρατού στην Αποστολή του ΟΗΕ στην Κύπρο.


Ο Βούτσιτς ζήτησε από τον υπουργό Αγγελίδη να μεταφέρει τους χαιρετισμούς και τις ειλικρινείς ευχαριστίες στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για την ισχυρή του υποστήριξη στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας, την οποία εκφράζει ανοιχτά στους συναδέλφους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Τόνισε, επίσης, την προσδοκία ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα μια Τρίτη κοινή σύνοδος των κυβερνήσεων των δύο χωρών, προκειμένου να συνεχιστούν οι συζητήσεις για συγκεκριμένα σχέδια και άλλες μορφές συνεργασίας.


Ο Αγγελίδης ενημέρωσε τον πρόεδρο Βούτσιτς για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.


republika.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr