Εισβολή ‘Πηγή Ειρήνης’: Η Ρωσία κατανοεί τις ανησυχίες της Τουρκίας


κλικ την εικόνα για το βίντεο


 Οκτώβριος 10, 2019. 19:32


«Η Ρωσία έσπασε τη σιωπή της σχετικά με την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης», έχει ως τίτλο το τούρκικο δημοσίευμα. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στην εισβολή του τουρκικού στρατού στο έδαφος της Συρίας, δήλωσε «Κατανοούμε τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια των συνορων».



Ο Λαβρόφ βρισκόμενος στην πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, Ασγκαμπάτ απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

Κατανοούμε τις ανησυχίες της Άγκυρας, τόνισε, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τα συμφέροντα της Δαμασκού, είπε ο Λαβρόφ.


«Από την αρχή  της κρίσης στη Συρία, έχουμε δείξει ότι κατανοούμε την ανησυχία για την ασφάλεια  των τουρκικών συνόρων. Την ίδια στιγμή η Δαμασκός εξέφρασε τις ανησυχίες της, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα εντός του πεδίου της εφαρμογής της συμφωνίας του 1998 μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού, γνωστής ως συμφωνία των Αδάνων. Και οι δύο πλευρές πρέπει να δουν με βάση τα συμφέροντά τους», είπε, σύμφωνα με την τουρκική sondakika.com


Η συμφωνία των Αδάνων, δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να εισχωρήσει σε συνοριακά εδάφη της Συρίας προκειμένου να καταδιώξει Κούρδους αυτονομιστές του PKK.


Η Τουρκία έχει δημοσιοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ότι θεωρεί τις κουρδικές ομάδες λαϊκής προστασίας, γνωστές ως YPG, προσκείμενες στο PKK, πιθανόν για να διευκολύνει και να δικαιολογήσει την εισβολή της το έδαφος της Συρίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr