Πιθανές διαπραγματεύσεις Τουρκίας και Συρίας στο Σότσι



Οκτώβριος 17, 2019. 20:20


Ενδέχεται να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκία και Συρίας στο Σότσι σχετικά με την εισβολή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας, δήλωσε ο Σύρος προεδρικός σύμβουλος πολιτικών υποθέσεων Μπουσεΐν Σαάμπαν.



Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Δαμασκός και η Άγκυρα θα πρέπει να καθιερώσουν πρακτική συνεργασία βάσει της Συμφωνίας των Αδάνων του 1998, η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει τον διάλογό τους, αναφέρει το Ria Novosti.


«Οι Ρώσοι φίλοι μας ανακοίνωσαν σήμερα ότι προσπαθούν να οργανώσουν μια συνάντηση ασφαλείας Τουρκίας- Συρίας στο Σότσι. Αυτό το ακούσαμε από τους Ρώσους, δεν έχουμε καμία επαφή με την Άγκυρα – η οποία με τις ένοπλες δυνάμεις της έχει εισβάλει στη χώρα μας και την καταστρέφει», δήλωσε ο Σαάμπαν σε συνέντευξή του στην RT Arabic.


Σημείωσε ότι η Δαμασκός βρισκότανε  στην ευχάριστη θέση με την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, αλλά δεν θα ήθελε να αντικατασταθεί η αμερικανική με την τουρκική κατοχή.


Η αυτόνομη διοίκηση των εδαφών στη βορειοανατολική Συρία ανακοίνωσε επίσημα την Κυριακή ότι έχει συνάψει συμφωνία με τις αρχές της Συρίας για την ανάπτυξη του στρατού της Συρίας σε όλη τη γραμμή των συνόρων με την Τουρκία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τουρκικού στρατού και των φιλοτουρκικών  ένοπλων ομάδων, σημειώνει το Tass.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr