Ο Τραμπ διορίζει νέο διπλωμάτη ως μεσολαβητή Σερβίας – Κοσόβου



Οκτώβριος 4, 2019. 21:22

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λέει ότι αποτελεί μια νέα έκπληξη η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αντικαταστήσει   τον Μάθιου Πάλμερ με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρένελ, ως ειδικό απεσταλμένο για τις διαπραγματεύσεις Βελιγραδίου- Πρίστινα και ανακοίνωσε ότι θα έχει μαζί του τηλεφωνική συνομιλία.



Μετά από συνάντηση με αξιωματούχους της Σερβικής Λίστας στο Βελιγράδι, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα ήταν ήδη υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι ο Μάθιου Πάλμερ ήταν ειδικός απεσταλμένος.


«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει διορίσει έναν νέο άνθρωπο και σήμερα θα συνομιλήσω με τον Γκρένελ. Είναι σίγουρα ένας σοβαρός άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Τραμπ και θα δούμε σε ποια κατεύθυνση θα πάει αυτό», είπε ο Βούτσιτς.


Πρόσθεσε ότι η Σερβία «δεν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της» με το διάλογο που υποστηρίζεται από την ΕΕ.


Προηγουμένως, ο Αμερικανός πρόεδρος, είχε διορίσει  τον Ρίτσαρντι Γκρένελ, σημερινό πρέσβη των ΗΠΑ στη Γερμανία, ως ειδικό απεσταλμένο για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Βελιγραδίου-Πρίστινα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.


Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MIA στο Βελιγράδι, η υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Σερβίας, Γιαντράνκα Γιοκσίμοβιτς εκτιμά ότι η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.


«Αυτό δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον για τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεδομένου ότι είναι πρέσβης στη Γερμανία, υποθέτω ότι έχει κατανοήσει τις διαπραγματεύσεις που  γίνονται μέχρι στιγμής», είπε η Γιοκσίμοβιτς.


Υπενθύμισε ότι η ΕΕ μεσολαβεί στο διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα και ότι η μορφή δεν αλλάζει.

ΜΜΕ Σκοπίων

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr