Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη δράση του στρατού σε Συρία και Ιράκ



Οκτώβριος 8, 2019. 21:33


Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε και επέκτεινε την άδεια για δράση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία και το Ιράκ για ένα ακόμη έτος, ανέφεραν τα ρωσικά και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.



Η έγκριση για τη χρησιμοποίηση του τουρκικού στρατού και στις δύο χώρες της Μέσης Ανατολής είναι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2020.


Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2014, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χρήση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό. Η  έγκριση τότε ήταν για ένα έτος, αλλά, κατόπιν επεκτάθηκε μέχρι το 2018.


Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία για την εκκαθάριση των κουρδικών δυνάμεων από τα σύνορα της Συρίας και τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης με εγκατάσταση Σύρων Αράβων προσφύγων σε αυτήν.


Πρωινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε κουρδικές θέεις στη βόρεια Συρία. Η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά που οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν το πράσινο φως, αποσύροντας συγχρόνως τις δυνάμεις τους από τα πιθανά πεδία μαχών.


news.bg


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr