Βίκτορ Όρμπαν: Η τουρκική εισβολή είναι προς το συμφέρον της Ουγγαρίας



Οκτώβριος 25, 2019. 21:21

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, δήλωσε ότι η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία είναι προς το συμφέρον της χώρας του.



Η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία στις 9 Οκτωβρίου για να εξαναγκάσει τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας να αποχωρήσουν από τα σύνορά της και να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφάλειας», στην οποία η Άγκυρα σχεδιάζει να επιστρέψει περίπου 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες, γράφει το δημοσίευμα.

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι η περιοχή «σταθεροποιήθηκε στρατιωτικά … αν και με κόστος συγκρούσεων και μαχών», και θα επιτρέψει τους πρόσφυγες της Συρίας «να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».


«Αν δεν επιστρέψουν εκεί, οι Τούρκοι θα ανοίξουν τις πύλες τους στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ορμπάν  σε συνέντευξή του στο ουγγρικό κρατικό ραδιόφωνο.


«Στη συνέχεια, εκατό χιλιάδες θα μπούνε στην Ελλάδα από την Τουρκία, από την Ελλάδα στα Βαλκάνια και από τα Βαλκάνια στα ουγγρικά ή κροατικά σύνορα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ο οποίος είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των μεταναστών.


Ανέφερε, επίσης, ότι είχε προτείνει στις Βρυξέλλες να στείλουν συγκεκριμένη οικονομική βοήθεια στην Άγκυρα για την ανοικοδόμηση πόλεων σε «σταθεροποιημένες περιοχές» και τον εξοπλισμό τους με νοσοκομεία, σχολεία και σπίτια.


Ο  Όρμπαν, ο οποίος τα τελευταία χρόνια  έχει στενούς δεσμούς με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν, δέχθηκε μεγάλη κριτική στις Βρυξέλλες, όταν η Βουδαπέστη αντιτάχθηκε σε μια κοινή δήλωση της ΕΕ που ζητούσε από την Τουρκία να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.


nezavisen.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr