Ειδήσεις από τους Κούρδους: Δεκάδες Τούρκοι και Μισθοφόροι σκοτώθηκαν στην Τελ Αμπιάντ


       


Οκτώβριος 11, 2019. 17:22

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Χάουαρ, περίπου 40 μισθοφόροι των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν στο χωριό Αλ Γιαμπσέχ στην περιφέρεια της Τελ Αμπιάντ σε μια αντιπαράθεση με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.


Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο πηγή των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, αναφέρει ότι «οι δυνάμεις μας, ως απάντηση στις επιθέσεις του τουρκικού κατοχικού στρατού και των μισθοφορικών ομάδων στο χωριό αλ Γιαμπσέχ σκότωσαν περίπου 40 μισθοφόρους του τουρκικού στρατού (του λεγόμενου ‘ελεύθερου συριακού στρατού), τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.


Επίσης, η ιστοσελίδα ‘Ροτζάβα’ αναφέρει ότι  οι κουρδικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 11 Τούρκους στρατιώτες και έχουν καταρρίψει ένα τουρκικό ελικόπτερο, αλλά δεν αναφέρει την περιοχή του συμβάντος.


Το δημοσίευμα της ‘Ροτζάβα’  δημοσιεύει ενθαρρυντικό μήνυμα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)  προς τους Κούρδους της Συρίας που λέει χαρακτηριστικά- σύμφωνα με το δημοσίευμα- «Νικήσατε τους τρομοκράτες του Ισλαμικού κράτους, νικήστε  τώρα και τους υποστηρικτές τους».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr