Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο του αρχηγού Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι



Οκτώβριος 27, 2019. 07:55


Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιχείρηση εναντίον του ηγέτη του Ισλαμικού κράτους (ISIS), Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο σχετική πηγή. Ωστόσο δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες της επιχείρησης και δεν διευκρίνισε τα αποτελέσματά της.



Το περιοδικό Newsweek, επικαλούμενο εκπρόσωπο του αμερικανικού στρατού, δήλωσε ότι ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιδρομής. Μια άλλη πηγή του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ σημείωσε ότι η τελική επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών δεν έχει ακόμη  ολοκληρωθεί.


Ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η επιχείρηση διεξήχθη στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία, όπου βρίσκεται το «τελευταίο φρούριο» του ISIS.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι αυτοκτόνησε με ανατίναξη της «ζώνης του μάρτυρα». Το δημοσίευμα σημειώνει ότι μετά από αυτό,  ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντοναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Κάτι πολύ σημαντικό συνέβη».


Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2019, το ενημερωτικό κέντρο των τρομοκρατών «Φουρκάν» το πρώτο βίντεο από το 2014 με τον αρχηγό της τρομοκρατικής ομάδας. Μετά την εμφάνιση του βίντεο, το Πεντάγωνο υποσχέθηκε να συνεχίσει τον αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους, όπως γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.



kommersant.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr